Dortmans Stucwerken verricht de volgende werkzaamheden:

Het afwerken van plafonds
Plafonds kunnen zowel glad als met een schuureffect worden afgewerkt.

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk. De mortel wordt aangebracht op een ondergrond van stukadoorsplaten of beton. Het schuureffect wordt bereikt door het 'maken' van slagen in de aangebrachte mortel. Dit effect is zowel bij direct als bij indirect licht goed zichtbaar.

Het afwerken van wanden
Wanden kunnen zowel glad als met een schuureffect worden afgewerkt.

Elke ondergrond wordt voorgelijmd en vervolgens met een juiste soort gips behandeld/afgewerkt. Ook kan elke ondergrond zo afgewerkt worden waardoor er tot slot sierpleister of spuitwerk aangebracht kan worden.

Het maken van diverse soorten lijsten en plinten
Lijsten kunnen in diverse soorten en maten (handmatig) worden gestuukt (intrekken). Tevens kunnen er kant-en-klare lijsten geleverd worden, zodat deze op maat worden gelijmd/geplakt.

Door middel van strips te stellen en het handmatig afwerken van materialen, kan de gewenste plint in elk formaat worden gemaakt.

Het maken van sierpleisters
Deze muurbewerking kan worden aangebracht in drie varianten: spachtelputz, barokpleister en granol. Deze kunnen van (extra) fijn tot grof en in elke gewenste kleur worden aangebracht. Ze zijn allen afwasbaar!

Spuitwerk
Spuitwerk is het afwerken van wanden en/of plafonds met een platte ‘korrel’ die door middel van lucht en spack gemengd en aangebracht (spuiten) wordt.

Buitenwerk
Voor buitenwerk bieden wij de volgende mogelijkheden:
• Muren strak zetten voor het aanbrengen van een sierpleister;
• Schuurwerk;
• Muren glad zetten om vervolgens te texen.

 
   
 


Vlijmdstraat 21    |    5386 AG Geffen    |    M  06 - 51 86 51 87
I  www.dortmansstucwerken.nl    |    E  info@dortmansstucwerken.nl